Merkel: "Het staat buiten kijf" dat sommige asielzoekers terroristen zijn

Geen categorieapr 13 2017, 19:00
Maar er komt geen immigratiestop.
Angela Merkel geeft het eindelijk toe: onder de vele asielzoekers die naar Duitsland komen, bevinden zich terroristen. Dat zei de Duitse bondskanselier in een vraaggesprek met verschillende Duitse media. Een journalist vroeg of Merkel het eens was met de opvatting van veel mensen dat de asielstroom Duitsland onveiliger heeft gemaakt, en ze antwoordde als volgt:

"Het staat buiten kijf dat onder de vele mensen die toevlucht gezocht hebben in ons land, ook personen waren die onder de loep van de veiligheidsdiensten zijn gekomen."

Maar, voegde ze eraan toe:

"Tegelijkertijd moeten we niet vergeten dat ons land al in het vizier van islamitisch terrorisme was voordat er zoveel vluchtelingen naar ons kwamen."

Merkel geeft dus aan de ene kant toe dat er terroristen schuilen onder de honderdduizenden migranten die naar Duitsland komen, maar zwakt tegelijkertijd het probleem af door te zeggen dat er ook al islamitisch terrorisme was vóórdat de migratiestroom op gang kwam. Dat klopt op zich ook wel: bewegingen als Al Kaida zijn al tientallen jaren actief. Maar Merkel weigert onder ogen te zien dat haar eigen ruimhartige immigratiebeleid Duitsland onveiliger heeft gemaakt. Het "wir schaffen das" van Merkel is een regelrecht drama voor de gewone Duitser. Ze kan wel zeggen dat er ook al terrorisme was voordat de asielzoekers kwamen, maar de dader van de aanslag op een Berlijnse kerstmarkt was wel degelijk een asielzoeker. Dankzij het opengrenzenbeleid van Merkel kon de Tunesische asielzoeker Anis Amri 12 onschuldige mensen van het leven beroven.
Bovendien is terrorisme niet het enige negatieve gevolg de massale toestroom van asielzoekers. Ook "gewone" criminaliteit door asielzoekers is een enorm probleem - denk aan de massa-aanrandingen in Duitse steden rond Oud en Nieuw. Maar Merkel ziet geen reden om de immigratie een halt toe te roepen. Duitsland gaat lekker door met het verwelkomen van honderdduizenden migranten, wat de gevolgen ook zijn. Merkel maakt Duitsland kapot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten