Merkel krijgt klappen in NoordRijn-Westfalen

Geen categoriemei 14 2012, 13:59
Pijnlijk.
De verkiezingen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn voor Bondskanselier Angela Merkel op een gevoelige nederlaag uitgelopen:
De coalitie van SPD en De Groenen heeft zondag bij de vervroegde deelstaatverkiezingen in Noordrijn-Westfalen een meerderheid gehaald. De SPD is met 39,1 procent van de stemmen met afstand de grootste partij. De CDU is de grote verliezer van de verkiezingen, met 26,3 procent van de stemmen.
In heel Europa worden rechtse regeringsleiders geslachtofferd door de om zich heen grijpende eurocrisis. Tot voor kort leek Merkel nog immuun voor deze ontwikkeling. Ze leidde de peilingen op ruime afstand en leek zich vooral zorgen te moeten maken over de flirt van haar coalitiepartner FDP met het linkse Rood-Groene blok. De uitslag in de grootste Duitse deelstaat laat echter zien dat haar electorale basis veel smaller is dan aanvankelijk gedacht. Wie weet zit er midden volgend jaar dus ook in het Bundeskanzleramt een potverteerder achter de knoppen. Wat is eigenlijk Duits voor 'eurobonds'?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten