Militairen klagen terecht

Geen categorieokt 22 2010, 9:00
Nederlandse militairen hebben in een Nieuwsuur-enquête aangegeven, dat ze bang zijn dat hun veiligheid in het geding komt bij verdere bezuinigingen op Defensie. Veertig procent denkt nu aan eerder stoppen. Geef ze eens ongelijk. Bovendien: als Defensie niet eens kan instaan voor de beveiliging van het eigen personeel, hoe kan het dan Nederland te kunnen beschermen? Nederland moet gaan inzien, dat Defensie geen VVD-speeltje of hopeloos anachronisme is, maar een noodzakelijke constante.
Kosmopolitische Wereldvreemde mensen 'met een open blik naar de wereld' zijn doorgaans stekeblind. Ze wensen de wereld niet onder ogen te komen en strooien daarop voortdurend met goedkope praatjes over waarom er op Defensie bezuinigd moet worden. Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen, u weet wel. Door al hun leuke ideeën over hoe de wereld zou moeten zijn, raken ze het zicht kwijt op hoe de wereld werkelijk is. Talibanstrijders zijn bijvoorbeeld geen testosteronbommetjes, die met de juiste zorg en aandacht vanzelf wel modelburgers worden. De Taliban, maar ook gewelddadige rebellen in Sudan en die lieve meneer Chavez in Venezuela, zijn een voortdurende bedreiging voor de wereldvrede.
Wereldvrede groeit niet aan de boom en het handhaaft zichzelf ook niet. Soms moeten idealen kracht worden bijgezet. Daarvoor is er zoiets als een leger. Defensie kan Nederland beschermen; zowel in het buitenland, als als poortwachter van Fort Holland. Hopelijk zal het maatschappelijk sentiment zich ten goede keren; we kunnen immers niet van de Amerikanen blijven verwachten dat zij onze veiligheid grotendeels voor hun rekening nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten