Minister Hillen schermt defensie af

Geen categoriefeb 01 2011, 21:04
Minister van defensie Hans Hillen vindt het niet nodig om onderzoek te doen naar mogelijke misstanden bij het hoofdkantoor van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). De Socialistische Partij en de PvdA hadden daarom gevraagd tijdens het vragenuurtje eerder vandaag.
SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk vroeg Hillen de DMO wat nauwgezetter onder de loep te nemen naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant, waarin staat dat op de betrokken kazerne in Den Haag sprake was van machtsmisbruik, intimidatie en drugshandelen.
Daarnaast zouden dienstauto's en andere militaire auto's voor privédoeleinden worden gebruikt. Schandalig, natuurlijk. Zeker omdat politici zich daar nóóit schuldig aan zouden maken. Die staan er immers om bekend dat ze buitengewoon verantwoordelijk omgaan met de privileges die bij hun positie horen.
Het is buitengewoon dapper - en juist - van Hillen dat hij geen trek heeft in de heksenjacht die de SP en de PvdA voor ogen hebben. Defensie wordt al genoeg bekritiseerd, zeker door de anti-militaire linkse partijen in kwestie.
Beste SP en PvdA: laat defensie eens met rust. Richt in plaats daarvan uw pijlen eens op organisaties zoals het IOCC en Greenpeace: die verdienen het tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten