Minister Koenders: alle Nederlanders in Nepal gelokaliseerd, geen Nederlanders overleden

Geen categoriemei 04 2015, 21:00
Er is contact geweest met iedere Nederlander in Nepal.
De aardbeving in Nepal die duizenden mensen het leven heeft gekost, heeft geen Nederlandse slachtoffers gemaakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Bert Koenders stuurde er vanavond een officieel persbericht over uit. Kerncitaat:
Met alle Nederlanders die zich mogelijk in Nepal bevonden tijdens de aardbeving is inmiddels contact geweest. Gisterochtend waren er nog 23 Nederlanders met wie nog geen contact was geweest.
Koenders zegt: "Het betekent dat bijna iedereen die zich zorgen maakte over familie, vriend of vriendin, weer gerust kan ademhalen." Er zijn in totaal twaalf Nederlanders gewond geraakt, maar er zijn geen Nederlandse doden gevallen. Ten tijde van de ramp waren er 900 Nederlanders in Nepal.
Wel is er een Duitse vrouw die jaren in Kerkrade woonde overleden. Het lokaliseren van Nederlanders was niet in alle gevallen even makkelijk en heeft daarom een hele tijd geduurd:
Het in beeld krijgen van de locatie van mensen heeft enige tijd geduurd, omdat sommigen niet in de gaten hadden dat zij gezocht werden door het thuisfront. Zo is gisteren hoog in de bergen een Nederlander gelokaliseerd die telefoon noch social media gebruikte en van de aardbeving niets had gemerkt.
Het is voor sommige Nederlanders misschien vreemd dat er zoveel aandacht wordt besteed aan het lot van de Nederlanders die tijdens de enorme ramp in Nepal waren, maar zo gaat dat altijd. Hoe dichterbij huis - door Nederlandse slachtoffers bijvoorbeeld - hoe harder de ramp binnenkomt. Daar is niks geks aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten