Moeder die dochter aanbood voor seks komt vrij

Geen categoriejul 10 2014, 17:44
Er is wel een veroordeling, maar Astrid H. mag toch gewoon weer naar buiten.
Dit soort dingen kunnen echt alleen maar in Nederland. Een tokkiemoeder die haar achtjarige dochtertje aanbood voor seks is weliswaar veroordeeld, maar komt meteen weer op vrije voeten. De reden? Haar 'veroordeling' is zo minimaal, dat ze haar straf er door het voorrarrest al op heeft zitten.

De moeder uit Hardinxveld-Giessendam die haar 8-jarige dochter aanbod voor seks met pedofielen hoeft niet terug de cel in. De rechtbank in Dordrecht veroordeelde de 48-jarige Astrid H. vanmiddag tot dertig maanden cel, waarvan negentien maanden voorwaardelijk. Omdat de vrouw al elf maanden in voorarrest zat na haar arrestatie ontloopt ze door het vonnis nog meer tijd in de gevangenis.

Let wel, je hebt het dus over een 'dame' die haar achtjarige dochter als een soort van prostituee probeerde te verkopen. Zes mannen boden haar tienduizenden euro's om seks met het kind te hebben. Zij en haar man wilden daarop ingaan, maar werden - godzijdank - gepakt voor ze hun kind konden prostitueren.
H. verdedigde zich nog door te stellen dat zij en haar echtgenoot de pedofielen in de 'val' probeerden te lokken, maar de rechtbank maakte korte metten met dat fantasieverhaal. Ze wilden gewoon geld hebben omdat ze dik in de schulden zaten en waren van plan om hun dochter daarvoor te laten boeten.
Bovenstaande is natuurlijk een vreselijk verhaal en, jawel, Astrid H. is schuldig bevonden. Het is daarom nauwelijks te geloven dat ze vervolgens maar een strafje krijgt van 30 maanden waarvan 11 onvoorwaardelijk. Mensen die schuldig worden bevonden aan mensenhandel en koppelarij moeten niet voor enkele maanden, maar voor jaren in de gevangenis worden gezet, zeker als het slachtoffer een minderjarige is (en al helemaal als het ook nog eens hun eigen kind betreft). 
Misschien dat de hoge heren en dames in het parlement hier vragen over kunnen stellen? Volgens mij is er best een meerderheid te vinden voor wetsvoorstellen om pedofielen, mensenhandelaren en andersoortige criminelen harder aan te pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten