Moordenaar kat Luna moet worden opgepakt

Geen categoriejan 02 2014, 18:59
Deze sadist moet onmiddelijk uit de samenleving worden verwijderd.
Op Internet is er een klopjacht ontstaan op de moordenaar van de Amersfoortse poes Luna. Deze kat werd tijdens Oud & Nieuw letterlijk opgeblazen: iemand, of iemanden, had vuurwerk in haar achterste gestopt en dat tot ontploffing gebracht.
In een desperate poging om de dader(s) te pakken hebben kattenliefhebbers een Facebook pagina opgezet waar mensen die het één en ander weten over Lunas gewelddadige dood zich kunnen melden:

Beste Dierenvrienden,

Ik wil nog even benadrukken dat deze pagina op is gezet met doel om die ene 'gouden tip' te vinden waarmee de politie aan de slag kan gaan.

Het is dus niet de bedoeling om 1 grote 'particuliere' klopjacht te gaan organiseren.

En nog even t.a.v. de media:
Wij zijn momenteel niet bereikbaar voor commentaar e.d.

Mvg,

Er is zelfs een beloning op de gouden tip gezet:
Tot nu toe heeft men die gouden tip nog niet ontvangen, maar hoe meer aandacht deze actie krijgt, hoe groter de kans dat iemand uiteindelijk de dader (of daders) aanwijst. En dat zou niet alleen gerechtigheid zijn, maar vooral ook goed voor de maatschappij:

Volgens psycholoog Ernst Ameling is dierenmishandeling 'verontrustend'. "Het is een voorbode van nog meer crimineel gedrag." [...] Wat bezielt je als je knalvuurwerk in het achterste van een kat stopt? Wie doet zoiets? Volgens psycholoog Ameling zijn er twee soorten daders. "Optie één: het kan een daad zijn van een groep jongeren. Dan heeft de leider van de groep het waarschijnlijk gedaan. Optie twee: een individu heeft het gedaan. Deze persoon heeft een psychische stoornis: dit is sadistisch gedrag."

Het is hierbij belangrijk om in gedachten te houden dat dierenmishandeling voor jonge kinderen de vroegste en sterkste indicator is voor een gedragsstoornis. Daar komt bij dat veertig procent van de mensen die in de gevangenis zitten in het verleden dieren hebben mishandeld. Denk daar even rustig over na. Dierenmishandeling is een veeg teken dat de persoon in kwestie óf een crimineel is, óf een crimineel zal wórden.
Mensen die de gouden tip hebben worden daarom verzocht om zich te melden op deze Facebook-pagina. Het is vreselijk van die kat, maar het probleem ligt waarschijnlijk dieper dan één dode poes. Actie is dus vereist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten