Moskeeën: stemmen is een plicht!

Geen categoriemrt 14 2014, 19:00
Democratie.
Veel Nederlandse moskeeën hebben moslims vandaag verteld dat ze gebruik moeten maken van hun stemrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen:

Vier op de vijf Nederlandse moskeeën roepen vrijdag hun bezoekers op om te gaan stemmen. Imams staan tijdens het vrijdaggebed stil bij de 'belangrijke verworvenheid' waarvan de gemeenteraadsverkiezingen een uiting zijn. De oproep zal klinken in godshuizen van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Pakistaanse, Irakese en Iraanse snit. 

De imams zeggen dat het een teken van verbondenheid is met Nederland als moslims stemmen. Daarnaast vertellen ze de gelovigen dat ze de programma's van de verschillende partijen goed moeten doornemen alvorens een keuze te maken.
Zolang imams mensen niet vertellen op wélke partij ze moeten stemmen heb ik hier geen enkel probleem mee. Sterker nog, het is een redelijk gezond teken: echte die hard fundamentalisten/extremisten geloven namelijk dat het democratische systeem 'duivels' is. Die zouden mensen dus nooit oproepen om te gaan stemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten