Nederland wordt steeds politiek-correcter

Geen categoriejun 26 2014, 14:00
De lijst met dingen die niet meer mogen van politiek-correct Nederland wordt steeds langer.
Waar gaat het heen met Nederland als de politiek-correcten onder ons het voor het zeggen krijgen? Ik vrees met grote vrezen. Het politiek-correcte deel van Nederland wordt steeds luidruchtiger en krijgt veel aandacht van de media. Kijk bijvoorbeeld naar de 'discussie' over de onschuldige Zwarte Piet, het hulpje van Sinterklaas. De publieke omroep begon deze maand al een actie tegen Zwarte Piet. Hartje zomer inderdaad. Het wordt steeds gekker.
Zwarte Piet mag niet, vindt de PC-politie. Diezelfde PC-politie is ook laaiend over een grapje dat Nicolette van Dam doorstuurde op Twitter tijdens een WK-wedstrijd van Colombia. Het was best een leuk grapje over cokesnuiven in Colombia (het Zuid-Amerikaanse land levert 60 procent van de cocaïne). Wel een beetje politiek-incorrect, maar dat is nou juist zo leuk aan het WK. Dan kan dat. Dan maak je andere landen belachelijk. Net zoals andere landen ons belachelijk maken en daarbij stereotypen niet vermijden.
Dagblad Trouw, dat altijd aan de kant van de PC-politie staat, plaatste gisteren een stukje van een verontwaardigde columnist over de foto van de cokesnuivende Colombiaanse voetballers. "Grapje? Nee, Nederland. Een belediging is niet grappig." Diepe, diepe zucht. Kerncitaat van het betoog van de columnist met de lange tenen:

Laten wij ook eens ophouden met dat plichtmatige gegniffel om oersaaie stereotypen. Laten we eens naar onszelf kijken. Maken wij die gezellige foute grappen om onze afkeer van politieke correctheid op te tuigen? Is het allemaal ironie? Of denken we serieus dat we leuk en cool zijn? Ik heb niks tegen domme lol, als we maar weten dat we lachen om ons eigen onvermogen voorbij clichés te kijken. En dat we enorm voor gek staan als de wereld meekijkt. Laten we ook eens het lef hebben om te zeggen: lazer op met je ongein.

Het grapje over de Colombianen was helemaal geen oersaai stereotype. Het was een geslaagde grap. Ik moest erom lachen, net zoals duizenden andere Nederlanders die het berichtje doorstuurden op Twitter. Dat de auteur van het Trouw-stuk een andere vorm van humor heeft, so be it. Dat mag. Maar ga dan niet in een column het vuurtje proberen op te stoken in een poging een deken van politieke correctheid over Nederland te leggen.
We hebben al genoeg politiek-correct gezanik in Nederland, gezanik over helemaal niets. Lazer toch op met die ongein.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten