Nederland zegt sorry voor slavernij

Geen categoriejul 01 2013, 20:00
Raar.
Ik zal nooit begrijpen waarom generaties die werkelijk niets te maken hebben met specifieke misdaden daar hun excuus desalniettemin voor moeten aanbieden:

De Nederlandse regering betuigt „diepe spijt en berouw“ over het Nederlandse slavernijverleden. Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher deed dat maandag in een toespraak bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij, nu 150 jaar geleden.

Spijt en berouw? Ik heb er helemaal geen spijt van en berouw ook niks. Niet omdat slavernij geen misdaad tegen de menselijkheid is - dat is het wel - maar omdat je alleen spijt en berouw kunt hebben van iets dat jezelf hebt gedaan. Aangezien ik 150 jaar geleden nog niet rondliep op deze aardbol kan ik geen verantwoordelijkheid nemen voor Neerlands' slavernij.
Daar komt bij dat ik met zekerheid kan stellen dat mijn voorouders nooit slaven hebben gehouden. Ik kan dus ook niet uit hun naam sorry zeggen.
Het is één van de grootste merkwaardigheden van deze tijd: mensen bieden hun excuses aan voor dingen waar ze niets mee te maken hebben. Waarschijnlijk is het deel van de ons-haat-ons filosofie, want waarom Asscher dit anders zou doen is mij een raadsel.
Of toch niet? Het zou namelijk weleens een shakedown operatie kunnen zijn van de Surinaamse lobby. Die dreigen hun OS-gelden kwijt te raken en zijn dus op zoek naar een nieuwe geldboom. Blijkbaar werkt Asscher daar maar wat graag aan mee.
Leuk, maar ik niet. Ga toch weg, met dit soort flauwekulverhalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten