Nederlander strijdt in Irak tegen ISIS

Geen categorieokt 10 2014, 15:00
Er is een nieuw soort Irakganger: blanke Nederlanders die zich bij de Koerden in Irak aansluiten om ISIS te bestrijden.
Het wordt steeds gekker in het Midden-Oosten. Niet alleen vertrekken er steeds meer fundamentalisten uit alle hoeken van de wereld naar het zogenaamde 'Islamitische Kalifaat,' maar blijkbaar zijn er nu ook gewone, blanke Nederlanders (lees: Europeanen) die dezelfde reis ondernemen... alleen dan niet om ISIS te steunen, maar om tegen de terroristische organisatie te vechten.
Hieronder kunt u een video zien die we op het spoor zijn gekomen via GeenStijl. Hoewel mijn Koerdisch (net als dat van onze grote roze vrienden) enigszins te wensen overlaat is duidelijk dat de potige, rustige Nederlandse kerel in beeld zich bij de Koerden heeft gevoegd om ISIS te verslaan (en omdat hij het idee heeft dat Koerden "al heel lang onderdrukt worden"). De islamitische extremisten zijn een grote bedreiging voor de wereldvrede en richten enorme slachtingen aan. Als dappere strijder die zowaar in mensenrechten gelooft kan de man - wiens naam ons niet bekend is - niet anders dan zelf in actie komen.
Dit is natuurlijk een bijzonder interessant verhaal - en wat is deze man een held als het allemaal klopt. Toch hoeft het ons niet helemaal te verbazen. Op Facebook is er onlangs namelijk een anti-ISIS account gecreëerd door iemand die zegt oud-militair te zijn. In één van zijn posts laat hij weten dat hij van plan is om, samen met enkele andere veteranen, de Koerden te hulp te schieten. Citaat:

Geachte vrienden en kennissen

Soms moet je opkomen voor je principes, soms kun je niet langer aan de zijlijn blijven staan in de hoop dat iemand anders het oplost. Ik vertrek binnen afzienbare tijd naar Syrie, en nu niet schrikken want ik ga niet IS versterken maar ik heb besloten om samen met een groep veteranen vanuit Frankrijk Amerika Nederland Duitsland en Engeland om te kijken of wij de Koerden kunnen helpen met hun strijd tegen de barbaren van I.S. Niet langer kan ik toekijken hoe de wereld half helpt, hoe de wereld complete stammen uit laat roeien en hoe de wereld nutteloos toekijkt terwijl dit gebeur[t]. De tijd is gekomen dat ik mijn eed gestand houd en dat ik mij daadwerkelijk in de strijd ga storten. De tijd van praten is voorbij, de wapens zullen spreken........ Tijd om er zoveel mogelijk naar Allah te sturen.

Wish us luck.

In hoeverre deze account echt is valt voorlopig te bezien, maar het zou wel aardig aansluiten bij de video hieronder en bij andere berichten van westerse militairen die het helemaal gehad hebben met ISIS en de halfslachtige manier waarop het bondgenootschap die terreurorganisatie probeert te bestrijden. Het is duidelijk: steeds meer veteranen worden gek van het gebrek aan actie en besluiten zélf om iets te doen.
Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande, David Cameron en onze eigen Mark Rutte kunnen daar het één en ander van leren. Zoals GS' Pritt Stift schrijft: "Anyways, er vecht dus een 100% Nederlandse kaaskop mee met de Koerden tegen ISIS. Hij doet tenminste iets."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten