Nederlanders hamsteren jodiumpillen

Geen categoriemrt 15 2011, 18:30
In sommige Nederlandse gemeenten zet de Japanse kernramp mensen aan tot het hamsteren van jodiumpillen. Dat blijkt uit een inventarisatie door Omroep Brabant.
Gemeenten als Bergen op Zoom en Woensdrecht melden een enorme stijging in het aantal verzoeken om de stralingsbestrijdende medicijnen. Niet geheel toevallig liggen deze gemeenten onder de rook van een kerncentrale - in het Belgische doel.
Misschien dat de aanblik van een kerncentrale in je achtertuin momenteel even wat nerveus maakt. Toch doet de paniek wat bevreemdend aan. Japan ligt immers aan de andere kant van deze planeet, de kans dat we door rondvliegend kernpuin geraakt gaan worden is dus nihil. De werkelijke problemen daar zijn bovendien veel minder dramatisch dan de media het doen voorkomen. Een tweede Tsjernobyl wordt het iig niet - en zelfs Tsjernobyl was veel minder erg dan de groene mythemakers willen doen voorkomen.
Als zelfs het RIVM - doorgaans niet te beroerd om gezondheidszorgpaniekaanvallen nog wat verder op te stoken - zegt dat het allemaal wel meevalt, moeten de problemen toch wel erg weinig indrukwekkend zijn. En toch slaan mensen aan het hamsteren - murw gebeukt door dagenlange sensationele berichtgeving over smeltende kernstaven, exploderende reactoren en lekkende gaswolken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten