Nederlanders lossen hypotheek massaal af

Geen categoriejan 03 2014, 21:00
Verstandig.
Aangezien deze regering er alles aan doet om mensen met een hypotheek uit te knijpen, vind ik dit buitengewoon verstandig:

Nederlanders hebben vorig jaar veel meer afgelost op hun hypotheek dan in 2012. Het gaat daarbij om een stijging van tientallen procenten. Dat melden de vier grootste Nederlandse banken vrijdag in de Volkskrant. Rabobank rapporteerde de grootste stijging. Bij de boerenleenbank werd tot eind oktober zestig procent meer vroegtijdig afgelost dan een jaar eerder.

Ook ING zag de omvang van vrijwillige aflossingen flink stijgen - die bank heeft het over maar liefst 38 procent. Bij ABN Amro heeft men het over 33 procent.
De banken zeggen niet te weten hoe dit kan. Ik wel. A) de rente is laag, dus waarom zou je sparen. B) deze overheid is niet te vertrouwen, voor je het weet worden je spaarcenten in beslag genomen. C) mensen zijn niet zeker van hun baan. Dan de schuld maar zo snel mogelijk verlagen.
Jammer dat hier een crisis voor nodig is. Het is altijd verstandig om je hypotheek zo snel mogelijk af te lossen. Hoe eerder, hoe beter. 
Nu moeten we de staat alleen nog zo ver krijgen dat het dat aanmoedigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten