Nederlanders overschatten kosten EU

Geen categoriejul 08 2014, 20:00
Fraai staaltje volksverlakkerij weer
Het peilbureau Ipsos deed onderzoek naar de bijdrage die Nederland kwijt is aan de EU. Bedoeld wordt de jaarlijkse netto afdrachten, niet de totale kosten, maar dat zeggen ze er niet bij.
Het bleek, dat Nederlanders de gemiddelde kosten per Nederlander voor de EU op 672 euro per jaar schatten, terwijl ze in werkelijkheid 'slechts' 234 euro bedragen.
Ook blijken Nederlandse kiezers er nogal naast te zitten als het gaat om de voornaamste uitgavenposten van de Europese Unie. De kiezer overschat de uitgaven voor administratie en bestuur behoorlijk. 43 procent denkt dat deze post het zwaarst weegt op de begroting van de EU, terwijl in feite het meest wordt uitgegeven aan groei en werkgelegenheid.
Het kwalijke is, dat hiermee gesuggereerd wordt dat het allemaal wel meevalt met die kosten voor de EU. Vergeten wordt dat ons land voor ruim 200 miljard euro grotendeel ongedekt garant staat voor vak Zuid, dat we straks garant staan voor de zombie banken uit Spanje, Italië, Frankrijk en weet ik nog waar vandaan. Vergeten wordt dat de invoering van de euro ons al honderden miljarden heeft gekost. And still counting...
Ook werd de gemiddelde lengte van de werkweek verkeerd ingeschat. Drie op de vier Nederlanders raamt die voor de Nederlandse werknemer op tussen de 30 en 40 uur. In werkelijkheid is dat 26,6 uur. Dat is bizar weinig en dat met deze werkloosheid...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten