Nederlandse jihadganger omgekomen in Syrië

Geen categorieaug 12 2013, 17:00
Nummer vijf.
En ja hoor, alweer is er een Nederlandse Syrië-jihadganger om het leven gekomen bij gevechten tussen radicale 'rebellen' (lees: revolutionairen, veelal afkomstig uit andere landen) en strijdkrachten van dictator Bashar al-Assad:

Een Nederlands-Marokkaanse man is in Syrië omgekomen. De strijder zou zaterdag laat op de dag zijn omgekomen in de strijd bij Sahil. De ouders van de twintiger Saddek Sbaa hebben dat tegenover de website DeWareReligie bevestigd. Zij kregen zondag rond 17 uur het bericht van zijn overlijden.

Sbaa woonde sinds zijn vijfde in Nederland. Blijkbaar was hij zo goed geïntegreerd (ahem) dat hij als twintiger snel op het vliegtuig naar Syrië stapte om daar 'jihad te voeren'. En dat is niet alles: in 2009 werd deze jonge (en nu dode) haatbaard al aangeklaagd door het OM omdat hij naar Kenia was afgreisd om daar getraind te worden als terrorist. Het zal u als u enigszins bekend bent met het Nederlandse systeem niet verbazen dat hij toendertijd werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
Hoe dan ook, de watjes van De Ware Religie durven de foto's die ze van de dode Sbaa hebben ontvangen niet online te zetten omdat ze islamisten ongemakkelijk zouden doen voelen. Blijkbaar durven ze mensen dus wel op te roepen om 'martelaar' te worden, maar willen ze niet geconfronteerd worden met de consequenties daarvan.
Als gezegd: watjes pur sang dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten