Nederlandse jihadist in nieuwe ISIS-video

Geen categorieokt 16 2014, 10:06
In een nieuwe propagandafilm van de islamitische terreurorganisatie ISIS is een Nederlandse ISIS-fan te zien.
'Wait, we are also waiting' is de titel van het nieuwe beeldmateriaal van ISIS. In de video komen vijf jihadi's voor (en heel even op de achtergrond een zesde). Een Britse, een Franse en een Duitse jihadist proberen hun 'broeders' ervan te overtuigen dat zij ook naar Syrië moeten komen. Uiteraard wordt er ook flink gedreigd naar de landen die meedoen aan the coalition of the willing. Hoofden zullen worden afgehakt, nieuwe gebieden zullen worden veroverd, etc.
Oh, en er zit ook een Nederlandse jihadist bij de groep. Wie het precies is, weten we nog niet, maar we updaten deze post zodra we weten om wie het gaat. De Nederlander houdt echter gedurende de hele video van 9 minuten lang zijn mond. De Britse jihadist zegt dat de ISIS-vlag uiteindelijk zal wapperen boven het Witte Huis in de Verenigde Staten en de Franse jihadist zegt dat president Francois Hollande een "zwijn" is. En: "Wij zullen wraak nemen."
De volledige video staat hier online. Een fragment met de zwijgende Nederlandse ISIS-fan (een van de drie jihadi's die hun mond houden) staat ook hieronder.
Het is niet voor niks dat er zoveel Europese nationaliteiten voorkomen in deze video. Het terreurleger van ISIS, dat op het moment ongeveer 30.000 man sterk is, wil nog veel meer jihadi's werven om de rest van Syrië en Irak te veroveren (en als het even kan straks nog veel meer landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ja, ook Europa). Zoals inmiddels wel bekend is, zijn (potentiële) moslimradicalen zeer gevoelig voor propaganda op internet. Dat is namelijk wat ze dagelijks bekijken vlak voordat ze hun land verlaten en de reis maken naar het Midden-Oosten.
Wat moet ons antwoord zijn op dit soort terreurpropaganda? Er is maar één antwoord mogelijk. We moeten ISIS vernietigen voordat ISIS nog machtiger wordt en straks een definitieve safe haven vormt voor islamitisch terrorisme. Voor wie denkt dat de bombardementen genoeg zijn: ik moet jullie teleurstellen. De bombardementen zijn niet eens genoeg om de opmars van ISIS te stoppen, laat staan om de hele bende terug te sturen naar de hel waar ze vandaan komen.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten