Nederlandse jihadist omgekomen in Syrië

Geen categoriefeb 25 2014, 12:45
De strijd in Syrië gaat gewoon door. Er is weinig aandacht voor deze oorlog, de afgelopen weken, feit is dat er nog dagelijks mensen omkomen. Ook Nederlandse jihadisten sneuvelen.
U kent de zogenaamde polderjihad wel. Jongeren uit Nederland die naar Syrië afreizen om daar hun broeders een handje te helpen in de strijd tegen Assad. Het gaat niet om een enkel verdwaald schaap, zoals sommigen denken. Er zijn zeker honderd jongeren uit Nederland de wijde wereld van Syrië ingetrokken. Van hen vechten nog steeds zeker zeventig jongeren op dit moment aan de kant van de rebellen.
De soldaten van Assad kijken natuurlijk niet naar het paspoort van een rebel voordat ze die omleggen. Dat zorgt ervoor dat er ook onder Nederlandse jihadisten doden vallen. Tot voor kort stond de teller op tien Nederlandse slachtoffer. Sinds kort is daar een elfde aan toegevoegd.

Opnieuw is een Nederlandse jihadist in Syrië gestorven. Het gaat om de Marokkaans-Nederlandse jongen ’Abu Hamza’. Het zou de elfde Nederlandse dode zijn in het Syrische oorlogsgebied.

Hopeloze
Triest dat deze Nederlanders blijkbaar niets beters met hun leven weten te doen dan af te reizen naar Syrië om daar een hopeloze, wrede strijd te vechten. Dat men daar de vreselijkste daden tegen de menslijkheid begaat. Wie de filmpjes op Youtube uit Syrië bekijkt, schrikt. Mensen doen elkaar, anno 2014, nog steeds de meest verschrikkelijke en wrede dingen aan. Bizar!
Ook zorgwekkend zijn de strijders die terugkeren uit Syrië. Er lopen nu, op dit moment, zo'n twintig Syriëgangers vrij rond in ons land. Wat doen zij hier? Komen zij andere mensen/jongeren ronselen om ook in Syrië te gaan vechten? Dat moeten we zien te voorkomen. Misschien hebben zij nog wel slechtere bedoelingen. Willen zij hier bijvoorbeeld een aanslag plegen. Men heeft immers kennis van allerlei schiettuig en ander wreed spul. Daarnaast hebben velen zij aan zij gevochten met Al-Qaeda. Dat zegt genoeg.
Paspoort
Ik vraag me af of de Nederlandse overheid op dit moment genoeg doet om dit te voorkomen. Het is heel goed dat de Nederlandse overheid van alle bekende polderjihadisten de uitkeringen heeft stopgezet. Maar het paspoort is nog maar van elf Nederlandse jihadstrijders ingetrokken. Van de honderd die er zijn. Logisch dus dat er gewoon twintig vrij rondlopen in Nederland.
De Nederlandse overheid moet volgens mij veel scherper zijn. Zoveel mogelijk paspoorten intrekken. Strijders die terugkomen uit Syrië eerst eens stevig aan de tand voelen. Wat komen zij hier doen? Wat hebben zij allemaal op hun kerfstok?
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten