New York Giants Super Bowl kampioen

Geen categoriefeb 06 2012, 16:00
De New York Giants zijn vannacht de kampioen American football geworden.
Het team uit New York versloeg de rivalen uit New England (de Patriots) uiteindelijk met 21 tegen 17.
Vantevoren verwachtte iedereen dat het een bijzonder spannende wedstrijd zou worden. De spelers stelden de fans niet teleur.
De Giants namen de leiding al vroeg in de wedstrijd, na een domme fout van de quarterback van de New England Patriots, Tom Brady. Deze man, die één van de beste QB's ooit is, gooide de bal in niemandsland; hij deed niet ineens alsof hij een receiver probeerde te bereiken. Aangezien hij, op het moment dat hij gooide, in de eigen TD-zone stond, kwam hem dat op een safety te staan: 2-0 voor de Giants.
Later bouwden de Giants hun voorsprong uit naar 9-0, doordat de geweldige quarterback Eli Manning de ene na de andere succesvolle worp afleverde.
Opeens kwamen de Pats tot leven. Brady begon beter te spelen, en slaagde er zelfs in om 15 keer op rij een medespeler te bereiken; een Super Bowl Record. Het werd in een mum van tijd 17-9.
Daarna werd het gat echter teruggebracht tot twee punten, door twee field goal kicks van de Giants.
Met nog maar een paar minuten op de klok mocht Manning het nog een keer proberen. De Giants stoomden op naar de endzone van de Patriots. Met iets minder dan een minuut te spelen scoorden ze een touchdown. 21 - 17.
Vervolgens mocht Brady het dus nog een keer proberen. Hij en zijn team hadden nog wat timeouts om mee te werken. Toch slaagde hij er niet in om de winnende touchdown te gooien. Het kwam, zoals wel vaker in dit soort belangrijke wedstrijden, uiteindelijk aan op een laatste wanhoopsworp. Tight End Rob Gronkowski kwam echter net een paar centimeter tekort.
En zo wonnen de Giants het belangrijkste sportevenement van het jaar in de VS. Het was de tweede titel voor Manning en diens coach Tom Coughlin. Geen geringe prestatie, ook al omdat ze de playoffs maar net hadden gehaald, nadat ze het reguliere seizoen afsloten met 9 overwinningen en 7 nederlagen. Voor het eerst in de geschiedenis won een team met zo'n zwak record de nationale titel.
Toch was het wel verdiend. In de playoffs en in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen waren de Giants namelijk gewoonweg briljant. Ze waren uiteindelijk het beste team. Terecht dus dat ze uiteindelijk wonnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten