Nieuwe peiling: Kartel 'motorblok' VVD-CDA-D66 hard afgestraft in de peilingen en de PVV stijgt

Geen categoriemei 30 2017, 15:00
Het geneuzel en het gedraai van de kartelpartijen in de formatie veroorzaken diepe breuken in het vertrouwen van de kiezers. Natuurlijk, veel rechtse kiezers zijn er weer in getrapt. Gaven hun vertrouwen toch weer aan de VVD of het CDA en dat hebben ze ook gemerkt. Eerst gaat het het motorblok 'VVD-CDA-D66 in zee met de radicale marxisten van GroenLinks en tegelijkertijd werd de PVV bij voorbaat al afgeserveerd. Het resultaat? De VVD is sinds 15 maart met 3 zetels gedaald en het CDA ook met een zetel.
D66 heeft als progressieve partij ook een zetel verloren, want Pechtold was zo arrogant om de ChristenUnie te schofferen en een theaterstukje te spelen door alsnog te 'proberen' om met de christenen een gesprek aan te gaan. Iedereen zag natuurlijk al aankomen dat het voor de bühne was en na een dag werd het duidelijk dat de oh zo 'pragmatische' seculiere kosmopolieten van D66 de nette christenen geen kans wilden geven. Dat was een stomme keuze geweest en heeft hen daardoor een zetel gekost.
GroenLinks en de PvdA hebben geprofiteerd van alle formatiedrama en zijn een zetel gestegen. Jesse Klaver, natuurlijk net zo gewiekst in de millennial-massa bespelen als de Canadese Justin Trudeau, heeft het zeteltje waarschijnlijk gewonnen door te claimen niet van hun principes af te willen staan en dus de formatiebesprekingen te verlaten. Alhoewel, nu is het alweer duidelijk dat Klavertje toch graag aan de formatietafel wil gaan zitten.
De gelukkige winnaar van afgelopen maand is de PVV die in twee maanden tijd drie zetels is gestegen. Dat geeft een duidelijk signaal aan de Haagse kliek dat Geert Wilders serieus moet worden genomen als gesprekspartner in de formatie. Mark Rutte en Sybrand Buma kunnen wel blijven doen alsof Geert Wilders onbetrouwbaar is, maar misschien is wat zelfreflectie wel handig. Het is al enige jaren duidelijk dat het vallen van Rutte-I niet de schuld was van de PVV, maar van het CDA. Aldus CDA ooggetuige Hans Hillen en de deugkrant. Het is dus de hoogste tijd voor een rechts kabinet met de PVV, SGP en FvD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten