Nieuwsuur stelt niet teleur

Geen categoriesep 08 2010, 11:19
Nieuwsuur, sinds afgelopen maandag het nieuwe NOVA, dreigde even met objectiviteit, maar gelukkige stelde men al op de tweede dag niet teleur. Gisteren schonk het programma wat aandacht aan de Ground Zero-moskee, en dan met name de vrouw van de imam, Daisy Kahn. Hieronder het item, daaronder een citaat uit het commentaar van Carel Brendel (hele stuk hier).

Geen onderzoek naar de vraag of imam Rauf werkelijk zo gematigd is als wordt verondersteld. Geen vragen naar zijn mogelijke connecties met de Moslimbroederschap. Geen vragen over vroegere uitspraken en toespraken, die kunnen worden opgevat als radicaal in plaats van gematigd. Geen vragen over de talloze werkelijk gematigde moslims, die zich op diverse plaatsen tegen het project hebben uitgesproken.

Geen vragen over de onduidelijke financiering van de moskee. Geen vragen over het geld dat Rauf naar eigen zeggen heeft ontvangen van de Maleisische regering. Geen vragen over de door onderzoekers van het Investigative Project on Terrorism ontdekte documenten, die zouden kunnen wijzen op financieel wanbeheer. Geen vragen over het Shariah Index Project, waarmee imam Rauf - volgens gegevens van zijn eigen website - staten langs de islamitische meetlat wil leggen. Geen vragen over de betrokkenheid bij dit shariaproject van de hoge Iraanse functionaris Mohammad-Javad Larijani, van wie de foto onlangs zonder verklaring is verwijderd van de website van het Cordoba Initiative. Zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten