nos

NOS heeft feitenkennis Republikeinen niet op orde

Geen categoriedec 30 2011, 11:23
In een online artikel noemt de Staatsomroep de niet-bestaande 'Ryan Paul' uit tot zoon van Ron Paul.
De NOS en Republikeinen, het is ook een slechte match. In 2008 was de gesubsidieerde nieuwsvoorziening volledig op de hand van Obama, en ook anno 2011 blijkt maar weer eens dat de NOS-journalisten bar weinig over de Republikeinen weten. Dit stukje proza kwam vanochtend op het web:

Door zijn benadrukking van persoonlijke en economische vrijheid wordt Ron Paul wel gezien als de grondlegger van de Tea Party, een groep conservatieve politici die in 2010 het Congres binnenstormde en het sindsdien president Obama en de gematigde Republikeinen knap lastig maakt. Onder die Tea Party-politici bevindt zich zoon Ryan Paul, die een leidende rol speelt binnen de beweging.

Briljant! Ron Paul heeft inderdaad een zoon die in de politiek zit, maar zijn naam is Rand Paul. Ryan Paul bestaat niet, alhoewel er wel een Paul Ryan is. Ook deze is een Republikein, maar absoluut geen familie van de presidentskandidaat.
Leuk geprobeerd hoor, NOS. Jammer alleen dat jullie zo vaak over dingen schrijven waar jullie de ballen verstand van hebben. Blijf maar gewoon DDS lezen: wij weten namelijk wel wat er speelt in de VS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten