NRC Handelsblad blijft het proberen

Geen categoriefeb 16 2011, 19:00
NRC Handelsblad heeft een nieuwe missie. Hoewel, feitelijk is het een oude missie: lekker stoken in het CDA totdat die partij uit elkaar knalt en het kabinet DDS-I ten val wordt gebracht. Daartoe is blijkbaar elk middel geoorloofd. Vorige week werd al een Nieuwspoortroddel over Donner, die zogenaamd net als Klink zijn zorgen over CDA-deelname aan het kabinet op papier zou hebben gezet, als een groot voorpaginaitem gebracht. Geen spoor van een memo, geen enkele bevestiging uit CDA-kring, maar vooruit, het is de gedachte die telt nietwaar? Vandaag komen ze opnieuw met een knaller van een onthulling. Er bestaat op LindkedIn namelijk een heuse besloten chatgroup waar CDA-leden met elkaar overleggen over de koers van hun partij. Ja, echt waar:

De leden van het Slangenburgberaad praten met elkaar over de toekomst van de christen-democratie, over de rol van de islam en over hoe de partij verder moet zonder duidelijke leider. “Ik ben niet uit op iemands positie, op iemands baantje”, zegt Hein Pieper, oud-Tweede Kamerlid en een van de oprichters. “Maar soms horen er bij een nieuw verhaal ook nieuwe mensen.” Een CDA-woordvoerder, zelf ook lid, zegt voorstander te zijn van het beraad. “Als mensen elkaar willen spreken, is dat alleen maar positief. Hopelijk geeft het input voor de vernieuwing van het CDA.”

Dit klinkt inderdaad ronduit sinister. Leden van een politieke partij die met elkaar achter gesloten deuren praten over de toekomst van de christen-democratie, de rol van de islam en dergelijke, dat moet wel wijzen op een naderende explosie. En als niet, dan doen ze bij de redactie van NRC wel gewoon alsof. Want als ze het maar vaak genoeg zeggen, wordt het misschien vanzelf wel waar. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten