NRC heeft weer wat gevonden over de PVV

Geen categoriemei 20 2014, 16:00
Bosma
Het is weer eens zover. De NRC (inlog) komt enkele dagen vóór de voor de PVV cruciale Europese verkiezingen met een uitgebreid bericht over vermeende mot tussen Wilders en diens vertrouweling van het állereerste uur Martin Bosma.
Aanleiding zou zijn een (ongepubliceerd) boek over 'Afrikaners', dat Bosma geschreven heeft. Volgens de berichtgeving van de NRC zou Wilders zijn fractiegenoten hebben gewaarschuwd voor Bosma. Dat zou blijken uit een mail aan een partijgenoot. De NRC schrijft:

"Wilders vroeg de hulp van sommige PVV’ers om te beletten dat het boek vóór de Europese verkiezingen zou verschijnen. De partijleider liet daarbij nadrukkelijk merken dat hij Bosma – fractiesecretaris, PVV'er van het eerste uur, tekstschrijver, vaak omschreven als partijideoloog – niet langer vertrouwde. Zo mailde de PVV-leider 7 oktober vorig jaar een partijgenoot: „Nogmaals wees svp voorzichtig met mb.”

Met mb zou dan Martin Bosma bedoeld zijn. Ik weet het niet hoor, maar dit verhaal riekt toch sterk naar apebroodjes. Natuurlijk, de EP verkiezingen zijn voor de PVV heel belangrijk en media aandacht voor een boek over Zuid-Afrika trekt de verkeerde media aandacht. Maar gelet op het feit dat uitgever Bert Bakker/Prometheus al op 1 oktober liet weten geen brood te zien in het uitgeven van het boek, lijkt het mij dat deze kwestie allang is afgehandeld. What's next?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten