NTR-programma 'Mijn moskee is top' bezoekt salafistische moskee

Geen categoriejun 04 2011, 10:56
Die bovendien door de AIVD gescreened wordt, zo schrijft Carel Brendel.
De NTR (het resultaat van een fusie tussen de NPS, Teleac en RVU) heeft een nieuw programma: 'Mijn moskee is top'.
Het programma wordt gepresenteerd door de uiterst irritante Esmaa Alariachi, die eerder het NPS-programma 'De Meiden van Halal' presenteerde, waar ze blijk gaf van typische NPS-meningen over homo's.
In het nieuwe programma bezoekt Alariachi Nederlandse moskeeën, zo vertelde ze gisteravond aan tafel bij Knevel & Van den Brink.
Zo is over een week de tweede aflevering, waarin de Al Fourkaan-moskee uit Eindhoven wordt bezocht.
Carel Brendel schrijft over deze moskee:

De moskee komt uitgebreid voor in het AIVD-rapport Salafisme in Nederland (te vinden op de website van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Daar wordt de moskee ingedeeld onder de noemer van het niet-gewelddadige salafisme. In dit rapport uit 2008 staat het merkwaardige zinnetje “De leiding ( ) van Al-Fourkaan is loyaal aan het Saoedische koningshuis en is dan ook eerder te typeren als apolitiek.” Alsof loyaliteit aan een van de ergste religieuze dictaturen van de wereld geen politieke zaak is.

In 2002 werden enkele reguliere bezoekers aangehouden op verdenking van mogelijke terroristische activiteiten en ook in haar meest recente jaarverslag (2010) schrijft de AIVD over de moskee. Lees Brendels hele artikel met nog wat feiten over de moskee hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten