Nu gaan alle progressieven natuurlijk SGP stemmen

Geen categoriejan 31 2014, 9:00
Er staan maar liefst drie vrouwen op de kandidatenlijst van de SGP in Vlissingen.
De progressieve SGP-haters hebben het voor elkaar gekregen: de SGP laat mondjesmaat vrouwen toe op de kandidatenlijsten van de partij. Althans, in het plaatsje Vlissingen en van mondjesmaat is eigenlijk geen sprake. Er staan maar liefst drie vrouwen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
Het gaat om de inmiddels al landelijk bekende lijsttrekker Lilian Janse, en om twee nieuwe namen: Mariet van Klinken (plaats 7) en Nellie van Dijk (plaats 9). Michael schreef gisteren:

Nog even en de plaatselijk SGP is vooruitstrevender dan D66. Nou ja, dat is misschien een beetje overdreven, maar het punt is dat de SGP écht aan het moderniseren is geslagen.

Het is inderdaad opvallend hoe razendsnel de SGP zich aanpast aan de moderne tijd en nu ook vrouwen accepteert op de kandidatenlijsten. Dat maakt de partij veel en veel interessanter voor rechtse Nederlanders die voorheen niet op de SGP zouden stemmen vanwege het 'vrouwenstandpunt'. En natuurlijk verwacht ik ook dat alle progressieven (van o.a. de Stichting Proefprocessenfonds Clara Wichmann), die de SGP onder druk hebben gezet om vrouwen op de lijst te zetten, nu SGP gaan stemmen.
Ja, toch? Zij vonden het belangrijkste immers dat er vrouwen op de lijsten zouden staan. Nou, die staan er nu. Waar blijven die steunbetuigingen van progressief Nederland? De SGP gaat nog eens heel groot worden, dat kan niet anders. Alleen jammer dat de partij van Kees van der Staaij het meest linkse kabinet sinds Den Uyl gedoogt, samen met nota bene D66. Dat is dan weer iets te progressief, beste mannenbroeders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten