Obama vindt 't belangrijk dat Osama Bin Laden "respectvol" behandeld is

Geen categoriemei 06 2011, 11:30
Ik heb sowieso al geen hoge pet op van politiek correct gedrag, maar dit slaat werkelijk alles.

De Amerikaanse elitetroepen die zondag terroristenleider Osama bin Laden om het leven hebben gebracht, zijn respectvol omgegaan met zijn lichaam. Dat zegt de Amerikaanse president Barack Obama in een interview met nieuwszender CBS, dat zondag zal worden uitgezonden.

'We hebben er duidelijk meer zorg aan besteed dan Bin Laden heeft gedaan toen hij drieduizend mensen om het leven bracht. Hij had niet veel achting voor de manier waarop zij zijn behandeld en onteerd', aldus Obama, verwijzend naar de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001. 'Dat is iets wat ons anders maakt. Ik denk dat we passend hebben gehandeld.'

Respectvol? Waardig? Wat is dit voor gezeur? Als men Bin Laden in kleine stukjes had gehakt en zijn lichaam had gevoerd aan een stel hongerige zwijnen dan was dat wat mij betreft geen enkel probleem geweest.* Dat monster heeft het op geen enkele manier dan ook verdiend dat het westen zijn lichaam "respectvol" behandelt.
Waarom doet Obama dit? Waarom is hij zo druk met uitleggen dat de Amerikaanse troepen op 'waardige' wijze zijn omgegaan met Bin Ladens lichaam? Wie denkt hij hiermee te pacificeren? Radicale moslims? Fundamentalisten die ervan dromen zoveel mogelijk westerlingen op te blazen en de hele wereld in één groot kalifaat te veranderen en waar niet-moslims op brute wijze worden onderdrukt en erger? Als Obama echt denkt dat deze woorden hen tevreden stellen bewijst hij eens temeer extremisten totaal niet te begrijpen. Ze háten het westen al, ze verheerlijken Bin Laden al, en ze vinden dat Amerika een grote misdaad heeft gepleegd door deze terroristenleider uit de weg te vegen. Daar doe je niets meer aan.
* Natuurlijk is het waar dat dit nou juist één van die zaken is die ons onderscheiden van onze tegenstanders in de oorlog tegen het terrorisme, maar de nadruk die Obama legt op de wijze waarop men is omgegaan met Bin Ladens lichaam is bijzonder merkwaardig en totaal onnodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten