Obama leeft in een fantasiewereld

Geen categorieaug 06 2012, 9:45
De Amerikaanse president beweert dat hij het begrotingstekort zal reduceren terwijl Mitt Romney, door belastingen te verlagen, de problemen erger maakt. Wat zijn campagnefilmpje er natuurlijk niet bijvertelt is a) dat Romney ook voor honderden miljarden wil bezuinigen en b) dat het dankzij het beleid van Barack Obama is dat de Verenigde Staten met een enorm begrotingstekort kampen.
Gedurende de jaren dat Obama aan de macht is geweest, is de nationale schuld met zo'n 4.000 miljard dollar toegenomen. Van elke drie dollar die de federale overheid uitgeeft, moet er een worden geleend.
Het bovenstaande campagnefilmpje verkondigt trots dat Obama het tekort met 4.000 miljard dollar zal terugbrengen, maar dat is over een periode van tien jaar! Gedurende diezelfde tijd zal de schuld, als Obama's plan werkelijkheid wordt, evengoed met 9.500 miljard dollar toenemen. Mooi plan is dat!
(De 4.000 miljard in "bezuinigingen" zijn overigens vooral lastenverzwaringen. Als het aan Obama ligt, zullen de uitgaven jaar op jaar stijgen.)
Het mag dan ook weinig verbazend heten dat deze begroting in zowel het Huis van Afgevaardigden (waar de Republikeinen in de meerderheid zijn) als de Senaat (waar de Democraten in de meerderheid zijn) werd weggelachen. In de laatste stemden 99 van de honderd senatoren tegen het begrotingsplan van de president. Oftewel: zelfs vrijwel alle leden van zijn eigen partij namen het niet serieus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten