Obama: toplui moeten niet zo zeuren

Geen categorieaug 05 2014, 14:00
Regels nodig om financieel stelsel te redden
De Amerikaanse president Obama laat zich weer eens van zijn 'betere' socialistische kant zien. Topmensen moeten niet zo zeuren en klagen over alle regelgeving, want die is nodig om het financiële systeem te redden.
Ja, ja, natuurlijk. Obama bedoelt te zeggen: het geld raakt op en wij willen er zeker van zijn dat u -vrije ondernemer- belasting afdraagt. Volgens Obama heeft hij het financiële systeem gered. Obama:

"De waarheid is dat we het financiële systeem hebben gered. Het systeem blijft buitengewoon winstgevend. Ik denk dat je moet zeggen dat we de economie vrij aardig gemanaged hebben. Voel je vrij om je huis in de Hamptons te houden, net als je corporate jet. Ik ben niet geïnteresseerd in hoe je leeft. Ik wil zeker zijn dat we een systeem hebben, waarin de gewone, hardwerkende burger vooruit kan komen en zijn leven kan verbeteren. Als dat niet voor hemzelf lukt, dan tenminste voor de volgende generatie."

Sure, als een ander het niet zegt, dan zeg je het zelf maar. De waarheid is dat de Amerikaanse economie zwaar gebukt gaat onder een torenhoge schuldenlast, dat de individuele vrijheid van de Amerikaanse burger in de meeste Staten onder druk staat en dat het land een imperialistische buitenlandse politiek heeft gevoerd (voert), die mede debet is aan de enorme schuldenberg van het land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten