Obama verklaart vrijheid van religie de oorlog

Geen categoriemei 28 2012, 15:00
Steeds meer Amerikanen - en niet alleen katholieken - hebben door dat president Obama de vrijheid van religie de oorlog heeft verklaard. En dat is alles behalve een goed teken voor de meest progressieve president ooit: Amerikanen zijn een religieus volk. Als ze het gevoel hebben dat je de vrijheid van religie niet respecteert, heb je als politicus een buitengewoon groot probleem.
Hoe dan ook, hier een sterke column van Mary Matalin over Obamas gebrek aan respect voor de rechten en vrijheden van Amerikanen. Citaat:

This is the most despicable violation of religious liberty that this nation has ever seen. Cardinal Timothy Dolan, archbishop of New York and president of the U.S. Conference of Catholic Bishops, outlined it best when he said, “In effect, the president is saying we have a year to figure out how to violate our consciences.” A year is a pitiful concession to make when they are essentially telling people that if they do not violate their conscience, the government will put them out of business.

Het is opmerkelijk dat met name de Nederlandse, maar ook de Amerikaanse mainstream media zo weinig aandacht besteden aan Obamas problemen met het religieuze establishement, en dan met name met de Katholieke Kerk. De enige verklaring die ik kan bedenken is dat ze hem, zoals altijd, willen beschermen. En dus wordt deze controverse dapper onder het tafelkleed geveegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten