ObamaCare nog geen succes

Geen categorieapr 10 2014, 12:00
Oeps.
De Amerikaanse president Barack Obama beweert dat zijn hervormingen in de gezondheidszorg vruchten binnen af te werpen. Meer dan zeven miljoen Amerikanen zouden via het nieuwe stelsel een verzekering hebben afgesloten.
Echter, uit onderzoek blijkt dat de meeste Amerikanen die het afgelopen jaar een zorgverzekering kregen, die via hun werkgever afsloten. De toename in het aantal verzekerden heeft vooral te maken met een gestage afname van de werkloosheid. Omdat het voor Amerikanen fiscaal voordelig is om hun verzekering via hun werkgever af te sluiten, neemt dat aantal toe naarmate meer Amerikanen een baan hebben.
Dat is op zich geen slecht nieuws, maar het toont wel aan dat 'ObamaCare' weinig positieve effecten heeft. Iets minder dan vier miljoen Amerikanen kregen via het nieuwe stelsel een verzekering. Slechts een derde van hen had daarvoor nog geen verzekering. Dan gaat het om 1,4 miljoen Amerikanen. Miljoenen Amerikanen zijn echter gedwongen van verzekering te wisselen, omdat hun polissen niet aan de eisen van de nieuwe wet voldeden. Dat ondanks de belofte van Obama dat Amerikanen die tevreden waren met hun huidige verzekering die zouden kunnen houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten