Occupy-beweging steeds gewelddadiger

Geen categoriefeb 05 2012, 17:45
"Jullie rechtsstaat is de onze niet", was ooit de leuze waar radicaal-links (krakers, anti-kernenergiedemonstranten en dierenactivisten) de straat mee opging. Anno 2012 schakelt diezelfde beweging de rechter in om een besluit van een lokale overheid aan te vechten. Op 29 januari won Occupy Den Haag het kort geding dat de actiebeweging tegen de gemeente Den Haag had aangespannnen. Reden: de gemeente wilde, op basis van de winterregeling voor zwervers, het tentenkamp op het Malieveld ontruimen. Uitspraak van de rechter was dat de activisten 's nachts het kampement moeten verlaten, maar overdag er mogen verblijven.
Ondertussen bivakkeren de occupiers in Nederland al zo'n drie maanden op diverse plekken. Tegen het 'grootkapitaal' en de 'graaicultuur' en voor 'democratisering'. Sounds familiar?
In de Verenigde Staten zijn de meeste kampementen van de beweging al ontruimd. Dat ging vaak gepaard met grof geweld tegen de vertegenwoordigers van de verfoeide rechtsstaat. In Oakland, Californië, werd de politie belaagd met flessen, metalen pijpen, stenen, explosieven en molotov cocktails. Activisten drongen het gemeentehuis binnen met de leuze 'De fik erin, de fik erin'. Eenmaal binnen sloegen ze de boel kort-en-klein, spoten grafitti op de muren, sneden de stroomvoorziening door en verbrandden de Amerikaanse vlag. De Occupybeweging startte met een soort hippieachtig idealisme, maar het werd al snel een bolwerk van linksradicaal activisme. De sixties revisited! Oakland is een treffend voorbeeld. Bij het begin van het protest steunde het gemeentebestuur zelfs beweging. Maar net als in andere plaatsen, werden de tentenkampen al snel een verzamelplaats van zwervers, ratten, huisvuil en illegale praktijken. Het resultaat sinds september 2011: verkrachtingen, steekpartijen, intimidatie van omwonenden (de 99% waar de Occupiers zeggen voor op te komen) en moorden.
In 1968 werd Chicago een waar slagveld, toen linksradicalen tijdens de 'Days of Rage' plunderend en vernielend door de stad trokken. Doodgewoon crimineel gedrag onder het mom van 'change'. Op 19 mei is er een G9/NAVO top in Chicago. De Occupy Movement heeft al opgeroepen tot demonstraties en "a massive occupation of Chicago in the tradition of the Chicago 8" (de 8 linkse activisten die na de rellen in 1968 voor de rechter moesten verschijnen). Het tijdschrift Adbusters, de inspirator van de Occupy-beweging, kondigt aan dat vanaf 1 mei meer dan 50.000 demonstranten uit de hele wereld samenkomen in Chicago:

"And this time around we’re not going to put up with the kind of police repression that happened during the Democratic National Convention protests in Chicago, 1968 nor will we abide by any phony restrictions the City of Chicago may want to impose on our first amendment rights. We’ll go there with our heads held high and assemble for a month-long people’s summit we’ll march and chant and sing and shout and exercise our right to tell our elected representatives what we want the constitution will be our guide."

De burgemeester van Chicago, Obamavertrouweling Rahm Emanuel, wacht een warm voorjaar. En dan te beseffen dat president Obama zijn campagne gaat voeren met dezelfde thematiek en retoriek als de Occupy Movement. 1968 zit in 2012 in het Witte Huis!
Doden, miljoenen schade en dan ook nog een beroep doen op de grondwet en de rechtsstaat. Tsja...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten