Oh nee! Rijkste 1% blijkt rijk te zijn!

Geen categorieapr 12 2014, 12:44
Ongelooflijk. Vreselijk. Verschrikkelijk. 1% van de bevolking bezit kwart totale vermogen.
Links Nederland is helemaal van de leg. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1% van de bevolking bijna een kwart van het totale vermogen van ons land bezit. U weet wat dat betekent in de ogen van progressieven: uitbuiting!

De rijkste 1 procent van Nederland bezit bijna een kwart van het totale vermogen in ons land. De verdeling tussen arm en rijk behoort daarmee internationaal gezien tot de scheefste. De 74.000 huishoudens hadden in 2012 gemiddeld een vermogen van 3,7 miljoen en bezaten samen 273 miljard euro. Dat is 23,4 procent van het totale vermogen in Nederland, dat bestaat uit bank- en spaarrekeningen, aandelen, huizen en andere bezittingen, behalve pensioenen. 

Iedere keer dat ik dit soort artikelen lees ontplof ik. Socialisten zeuren en mekkeren dat het 'zo niet kan'; dat de verschillen te groot zijn, en dat dit automatisch betekent dat hele massas worden uitgebuit door de vreselijk gierige rijken, die alleen van geld, niet van mensen houden.
Feitelijk is dat natuurlijk je reinste onzin. Je kunt prima heel veel geld verdienen zonder dat iemand anders daarvoor klein moet worden gehouden. Sterker nog, in 2013 is het helemaal niet meer mogelijk om je als een soort van slavendrijver te gedragen. Niet in Nederland tenminste.
Er is alleen een probleem als:
1. Het voor leden van de onder- en middenklasse onmogelijk is om te klimmen op de sociale ladder, en
2. De de onder- en middenklasse er financieel op achteruit gaan. En dan bedoel ik dus niet 'vergeleken met' de bovenklasse, maar in harde cijfers
In Nederland is van beide problemen geen sprake. Nou ja, in het tweede geval wel wat, maar dat komt niet door de rijken, maar door overheidsbemoeienis. De regering heeft de lasten immers fors verhoogd, waardoor met name de middenklasse het financieel bijzonder lastig heeft. Jammer genoeg voor socialistische wensdenkers ligt dat niet aan de grootverdieners van ons land, maar aan de sociaaldemocraten die het voor het zeggen hebben in de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten