omtzigt

Omtzigt: VVD en PvdA stellen aanpak toeslagenfraude uit

Geen categoriemei 31 2013, 12:26
Uitstel = afstel.
Zoals u weet zet Pieter Omtzigt zich in om een einde te maken aan toeslagenfraude van oost-Europeanen. Hij wil dat daar onmiddelijk iets aan gedaan wordt. Terecht, natuurlijk, want er is bijzonder veel geld mee gemoeid. Zo zou het ons nu al 95 miljoen euro hebben gekost - een bedrag dat per maand hoger wordt.
De hele oppositie steunde deze week dan ook een motie van zijn hand hierover. Helaas dachten de regeringspartijen daar net een beetje anders over. Dat was allemaal niet nodig, nee, nee. Zij stemden dus tegen.

En toen kwam vanmiddag de procedurevergadering Financien. Daarin plant een commissie haar activiteiten. Tussen neus en lippen door stelden PvdA en VVD even voor om het debat over maatregelen tegen toeslagenfraude te verschuiven en pas na het zomerreces te houden en het vooral te hebben over de toekomst van de toeslagen. De komende drie maanden controleren we dus nog steeds de fraudebestrijding niet en daarna hoeft het ook niet meer zo nodig.

Het is goed om eens naar het toeslagensysteem te kijken, maar mijn voorspelling is dat toeslagen nog wel even blijven bestaan

Het kabinet denkt dus: van afstel komt uitstel. De vraag is alleen waarom de regering hier niets aan wil doen? Wiens belangen behartigt men hiermee? Is het onwil of luiheid?
Wie het weet mag het zeggen, want ik begrijp er niets van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten