Ook Donald Trump keert zich tegen burgemeester NY

Geen categoriedec 30 2014, 10:00
Prominente New Yorkers vinden dat burgemeester Bill de Blasio excuses moet aanbieden aan politiekorps.
Als Bill de Blasio een Republikein was geweest, hadden Nederlandse media er geen genoeg van gekregen. Dan hadden ze ons continu verteld hoe omstreden hij is, dat de peilingen hem weinig gunstig gezind zijn en dat de roep om excuses steeds harder klinkt.
Maar Bill de Blasio is een Democraat.
En Nederlandse journalisten vinden Democraten leuk.
Daarom lezen we nergens over de toenemende druk op de burgervader van deze metropool. De New Yorkse politie vindt dat De Blasio met zijn uitlatingen omtrent politiegeweld heeft bijgedragen aan een klimaat van wantrouwen en woede richting het korps, een klimaat waarin geweld tegen agenten wortel kan schieten, zoals vorige week gebeurde. Toen werden twee NYPD-agenten in koelen bloede doodgeschoten.
De politievakbond oordeelde dat de burgemeester bloed aan zijn handen heeft. Oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani vindt dat De Blasio zijn excuses moet aanbieden aan de NYPD. Nu voegt een van de invloedrijkste New Yorkers zich in dit koor, zo melden Amerikaanse media.

"He has to start with an apology. And, after the apology, [he] has to just break bread and see if he can get it together."

Was getekend: Donald Trump, vastgoedmagnaat.
The Donald wijst erop dat New York dertig jaar geleden een van de onveiligste steden ter wereld was. Dat is ten positieve veranderd dankzij het zero-tolerancebeleid van de NYPD. In de stad worden de agenten doorgaans geëerd als New York's Finest. Na 11 september kregen ze helemaal een heldenstatus.
Trump vindt het dan ook ongelofelijk dat De Blasio zich in zijn verkiezingscampagne zo negatief uitliet over het politiekorps.

"When he was campaigning, he was very, very tough on the police. Very tough," he said. "He's got to explain his actions. His campaign was against police. It was largely against police."

Bill de Blasio heeft er morgen precies één jaar opzitten als burgemeester. Een jaar waarin hij al te veel mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Een nieuwe start in 2015? Begin bij de politie, zegt Trump terecht: "We have an amazing police force, and they have to be respected."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten