Ook Rutte opent aanval op Kees van der Staaij

Geen categorieaug 29 2012, 17:03
Belachelijk.
Door Kees van der Staaij aan te vallen kiest Rutte definitief de (culturele) kant van D66 en GroenLinks.

,,Van der Staaij creëert met zijn abortusuitspraak een sfeer die me niet bevalt”, zei Rutte volgens een VVD-woordvoerster tijdens een door het dagblad Tubantia georganiseerde bijeenkomst. ,,We hebben in Nederland op dat gebied juist zoveel bereikt.”

Rutte zei dinsdag al dat zijn partij altijd voor persoonlijke vrijheden op terreinen als homohuwelijk, euthanasie en abortus heeft ,,geknokt”. Hij wil nu dan ook ,,geen millimeter toegeven” op het gebied van die verworvenheden.

Wat heeft dat in vredesnaam te maken met de uitspraak dat de kans op zwangerschap na een verkrachting klein is? 10-15% is gering het betekent namelijk dat een vrouw in 85 - 90% van de gevallen niet zwanger wordt. Daar hoef je toch niet over te liegen? Dat je vervolgens zegt: "Maar in alle gevallen dient abortus legaal te zijn", oke. Daar mag je van mening over verschillen.
Maar wat een ontzettende flauwekul om nu samen op te trekken met de Femke Halsemas van deze wereld.*
* Overigens niet alleen "flauwekul", maar vooral ook dom. Links gebruikt dezelfde strategieën tegen de VVD. Rechts moet zich verenigen: samen optrekken. Door de SGP aan te vallen, en links dus te helpen, verzwakt Rutte heel rechts Nederland.
Schandelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten