Oranje optimisme stijgt met de dag

Geen categoriejul 08 2014, 17:00
36% denkt dat Nederland wereldkampioen wordt
Uit een vanmiddag gepresenteerde peiling van Maurice de Hond onder 1500 ondervraagden blijkt, dat maar liefst 36 procent van hen verwacht dat Oranje wereldkampioen wordt. Vóór de wedstrijd tegen Costa Rica was dat nog 29 procent. 65 procent denkt dat we de finale halen tegen 47 procent eerder.
Het gemiddelde rapportcijfer voor Oranje na de wedstrijd tegen Costa Rica is een ruime voldoende: 7,7. Dat is de tweede score na de 8.3 tegen Spanje.
Louis van Gaal krijgt voor zijn coaching in deze wedstrijd een 8.3. Dat is de hoogste score bij een wedstrijd in een eindtoernooi dat De Hond sinds EK2004 heeft vastgesteld. (De hoogste score tot voor deze wedstrijd was voor Van Basten bij Nederland-Frankrijk tijdens het EK 2008. De score was 8.1). In alle 5 wedstrijden wordt Robben aangewezen als de beste speler. Bij Nederland-Costa Rica gevolgd door Krul en Sneijder. Verder blijkt uit de peiling, dat men Duitsland meer kans geeft dan Brazilie, mocht Nederland geen wereldkampioen worden.
Het percentage Nederlanders dat aangeeft woensdag niet te gaan kijken is gedaald naar 2%... Van de overgrote meerderheid die wel gaat kijken trekt 44% iets oranjes of rood-wit-blauws aan. 9% van alle Nederlanders is dan in vol ornaat oranje of rood wit blauw voor de televisie.
Laat dit de ultieme bevestiging zijn dat nationale identiteit ertoe doet. Misschien leren ze er iets van in Brussel...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten