Paus op bezoek in het Midden-Oosten

Geen categoriemei 24 2014, 14:00
Dialoog.
De paus is in het Midden-Oosten om lokale christenen een hart onder de riem te steken én om een dialoog te starten met aanhangers van andere geloven (lees: de islam):

Paus Franciscus bezoekt vanaf vandaag drie dagen lang het Midden-Oosten. Hij is eerst in Jordanië, maar brengt ook een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Volgens de paus gaat het om een “strikt religieus” bezoek. De reis staat in het teken van een dialoog tussen de godsdiensten. Franciscus spreekt van een bedevaart van gebed. Hij neemt twee Argentijnse vrienden mee: de rabbijn van Buenos Aires en een islamitische hoogleraar.

De dialoog levert ongetwijfeld niets op - daarvoor hebben radicale moslims tegenwoordig te veel macht en invloed in het Midden-Oosten - maar hopelijk hebben christenen in de regio er wel iets aan. Zij hebben al tijden het gevoel dat ze alleen staat en dat niemand zich om hun lot bekommert. Als de paus hen moed en doorzettingsvermogen kan geven door bij ze langs te gaan is dat natuurlijk een buitengewoon goede ontwikkeling, zeker als je bedenkt dat christenen al veel langer in het Midden-Oosten wonen dan moslims (600 jaar zelfs).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten