Piet voorlopig nog steeds zwart bij Publieke Omroep

Geen categorienov 12 2014, 9:00
Zwarte Piet was - gelukkig maar - nog altijd zo zwart als roet in de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal. Maar blijft dat zo?
Ge-wel-dig. Fijn. Mooi. Yes! Vet hoor! Zwarte Piet was gisteren tijdens de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal gewoon zwart. We waren allemaal doodsbang dat de politiekcorrecten de strijd bij de staatsomroep hadden gewonnen, maar gelukkig valt alleszins mee.

Het hulpje van de goedheiligman was in de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal zo zwart als roet, maar het Pietengilde heeft nog geen vertrouwen in een goede afloop. De ’vakbond’ van de donkere knecht vreest dat de multiculturele publieke omroep NTR alsnog eigenhandig wil sleutelen aan de traditionele invulling van het familiefeest. „Ze gaven opnieuw een voorzetje dat er misschien wel iets gaat gebeuren met Zwarte Piet. Laten we niet vergeten dat er nog een aantal uitzendingen volgen tot de landelijke intocht zaterdag”, reageert voorzitter Marc Giling van het Pietengilde.

Het Pietengilde is ervan overtuigd dat Piet uiteindelijk toch wordt veranderd. Op sociale media denken mensen te weten wat er gebeurt. Het meest logische scenario is dat de boot door een regenboog vaart en dat alle Pieten pardoes van kleur veranderen.
Nou kan de NTR natuurlijk gewoon uitsluitsel geven: zeg wat er staat te gebeuren en wanneer. Jammer, maar helaas, dat doet de publieke omroep niet. Alleen daarom moeten we ons al ernstig zorgen maken. Als Piet zwart blijft kon de NTR dat immers gewoon zeggen. De geheimzinnigheid wijst op een complot.
Sinterklaas heeft zelf al wel laten weten dat zijn Zwarte Pieten "gewoon" mee gaan. Dat is leuk en aardig, maar ook hij geeft geen garantie dat de Pieten zwart blijven.
Daarom is het van het grootste belang om de druk op NTR de komende tijd op te voeren. De linkse programmamakers moeten begrijpen dat Nederland de huidige Sinterklaas en Zwarte Piet-traditie per se wil behouden. We hebben geen behoefte aan een compromis en al helemaal niet aan zogenaamde "regenboogpieten". Zwarte Piet moet zwart blijven... en we moeten de NTR geen moment met rust laten tot men eindelijk bevestigt dat we onze zin krijgen.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten