Pijnlijk: extremisten ontwerpen logo met ISIS-symbool voor anti-islamofobie-actie Britse politie

Geen categorienov 17 2016, 21:00
Een islamistische organisatie heeft het voor elkaar gekregen om een ISIS-symbool centraal te stellen bij een zogenaamde campagne tegen islamofobie.
Een vraag: wat is het grootste probleem van onze tijd? Is dat misschien terrorisme, of een wederom groeiend anti-semitisme? Of is het misschien het feit dat onze Europese normen en waarden steeds verder afbrokkelen onder druk van mensen die overal maar aanstoot aan nemen?
Nee, natuurlijk niet: het grootste verdriet op deze wereld is het hartverscheurende fenomeen dat 'islamofobie heet'.
Het is dan ook niet meer dan logisch dat de Britse politie als één achter een jaarlijkse campagne tegen deze islamangst is gaan staan. Zo ook het korps in Bedfordshire, dat dacht solidair te zijn met moslims in haar gebied, en daarom de actie deelde op haar Twitterpagina, een bericht dat inmiddels verwijderd is:
[caption id="attachment_151857" align="aligncenter" width="634"]Bron foto: Bedfordshire Police / Twitter Bron foto: Bedfordshire Police / Twitter[/caption]
Prachtig! Dus onthoud: als je ooit slachtoffer van zulke mishandeling bent, dan weet je bij wie je moet zijn! Want ja, angst voor iemand is natuurlijk de ergste vorm van mishandeling die je je kunt bedenken. Toch?
Zucht.
Oké. Los van alle zogenaamd goede bedoelingen van mensen en instanties die dit delen, is dit korps gewoon ontzettend dom en naïef geweest. Het duurde namelijk niet lang totdat lezers van dat Twitterbericht de politie erop attendeerde dat ze zojuist een ISIS-symbool hadden zitten delen: de hand met de omhoog-gerichte wijsvinger. Dat klinkt als een redelijk generiek symbool, maar dat is het in deze context zeker niet als je je bedenkt dat het een ISIS-traditie is om met zo'n vinger op de foto te gaan, zoals deze reactie duidelijk maakt:
[caption id="attachment_151858" align="aligncenter" width="634"]Bron foto: David Videcette / Twitter Bron foto: David Videcette / Twitter[/caption]
David vraagt zich hierbij terecht af wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor de betreffende campagne. Het antwoord daarop is al net zo pijnlijk als de actie van de politie van Bedfordshire. De organisatie achter de poster is Muslim Engagement and Development, een groep extremisten die onder andere vindt dat Britse moslims gewoon in Syrië de jihad moeten kunnen uitvechten zonder daarvoor vervolgd te worden. Gezellige kerels, hè?
En ja, dat wordt dan gesteund door justitie. Zou ze wel weten dat ze zich daarmee in hun eigen voet schieten, en in die van het hele Britse volk? Waarschijnlijk niet, en dat maakt dit alles extra pijnlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten