Piloot die wil doorwerken "asociaal"

Geen categorienov 01 2011, 19:00
Piloten die zich verzetten tegen verplicht pensioen met 56 jaar worden door de beroepsvereniging met royement bedreigd, meldt het FD vanmorgen. "Zij zouden niet solidair zijn met hun jongere collega's."
Een groep KLM vliegers kwam in opstand tegen de verplichte pensioenleeftijd van 56 jaar. Minister Kamp van Sociale Zaken juicht het voorstel toe. De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers is minder enthousiast. Volgens een woordvoerder schort het onder de leden absoluut niet aan draagvlak voor het vroegpensioen. Op deze manier kunnen jonge piloten sneller een baan vinden. Echter, er zal "altijd een handjevol oudere piloten zijn die uit financieel eigenbelang in opstand komt." (Zo vat het FD de woorden van de woordvoerder samen.)
Financieel eigenbelang? Dat kunnen we natuurlijk niet hebben! Stel je voor dat alle piloten alleen maar om zichzelf gaan denken. Dat kunnen minder jonge vliegers een baan vinden, volgen er snel minder een pilotenopleiding en zakt de prijs van die opleiding wellicht. Je moet er niet aan denken!
Nee, dan liever een vakbeweging die de belangen van alle huidige en toekomstige piloten in het oog houdt. Als je 56 bent heb je "genoeg" verdiend dus moet je er uit. Als je meer geld wilt verdienen ben je niet solidair en staak je onmiddelijk je actie. De website doorvliegen.org is al uit de lucht, "ter voorkoming van verdere escalatie." 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten