Platzak door de Olympische Spelen

Geen categorieaug 12 2012, 10:59
Oei.
Op sportief vlak doet Groot-Brittannië het fantastisch deze Olympische Spelen (de derde plek, na China en de Verenigde Staten), maar op financieel vlak laat de situatie nogal te wensen over:

De Olympische Spelen hebben de Britten wel veel medailles opgeleverd, maar waarschijnlijk geen grote economische impuls. Analisten zeggen dat het sportevenement niet voor grote inkomsten heeft gezorgd en dat die zijn ook niet te verwachten zijn in de komende maanden en jaren.

Zo is de verwachte toestroom van toeristen uitgebleven, zegt toeristenorganisatie UKinbound. ,,Feitelijk is de verwachting dat het aantal ruim 30 procent lager kan uitkomen'', zegt topvrouw Mary Rance.

30% minder, da's geen kattenpis.. want het gaan over bedragen van negen nullen en meer. Zo zie je maar weer: de Nederlandse ambitie om de Spelen in 2028 naar Amsterdam te halen is een bizar duur tafereel. Als klein land wordt dat alleen nog maar erger ten op zichte van Engeland, omdat hier minder inwoners zijn om de kosten over te verdelen. De kosten per persoon zouden dus nog hoger zijn dan bij de London Games dit jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten