Poging tot doodslag vonnis: 18 maanden

Geen categoriejan 06 2012, 12:51
Zo doen we dat in Nederland.
Wat mogen wij ontzettend trots op en blij zijn met onze rechters zeg. Wat een mazzel dat D66'er het hier voor het zeggen hebben. Anders zouden deze figuren namelijk zowaar hard gestraft worden.
En dat kan natuurlijk niet:

Twee verdachten zijn door de rechtbank veroordeeld voor het medeplegen van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging in vereniging tegen meerdere personen. Met betrekking tot de poging tot doodslag heeft de rechtbank overwogen dat krachtig met geschoeide voet tegen het hoofd schoppen ernstig letsel kan veroorzaken en dat dergelijk ernstig letsel de dood tot gevolg kan hebben. Door gezamenlijk tegen het hoofd van het slachtoffer te schoppen terwijl deze op de grond lag en buiten bewustzijn verkeerde, hebben verdachten bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat dergelijk letsel zou ontstaan.

Een normaal mens denkt dat: dat wordt jaren en jaren brommen! Zeg maar dag met je handje tegen de blauwe lucht, die zul je lange tijd namelijk niet meer zien!
Nou, ja. Helaas vallen de rechters daar echter niet onder. Zij veroordeelden beide buurtterroristen tot... 18 maanden cel.
Ja, dat leest u goed: 18 maanden voor poging tot doodslag. Om het nog erger te maken is een half jaar daarvan voorwaardelijk. Met andere woorden, uiteindelijk komen ze er met een jaartje cel vanaf.
Dit kan echt alleen maar in Nederland. Het zou lachwekkend zijn als het niet zo in, en in triest was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten