Politieagenten vinden boetes uitdelen maar vervelend

Geen categorienov 26 2011, 8:59
Dat gelooft natuurlijk niemand. Toch?
Helaas denken de politiebonden daar blijkbaar anders over. Ik las laat gisteravond dit artikel namelijk op de website van De Telegraaf:

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) verwacht niet dat politieagenten minder bekeuringen uit gaan schrijven als de boetes voor sommige overtredingen fors omhooggaan. Politiebonden zijn daar bang voor, maar de minister is ervan overtuigd dat het niet zover komt.

De Tweede Kamer wil dat bepaalde 'ergerlijke' en vaak voorkomende overtredingen zwaarder bestraft worden. Zo moet een automobilist die voetgangers niet laat voorgaan op een zebrapad nu 180 euro betalen. Binnenkort is dat maar liefst 340 euro.
Ja, dat leest u goed: 340 euro. Niet misselijk.
Wat echter te belachelijk voor woorden is, is het volgende:

Politiebonden verwachten dat agenten de boetes zo hoog vinden dat ze maar liever een oogje dichtknijpen bij een overtreding. 

En ze vragen zich af waarom burgers geen waardering meer hebben voor agenten, of zelfs maar een beetje respect voor ze kunnen opbrengen. Coppers moeten gewoon hun baan doen. Als de Kamer zegt dat ze overtredingen harder moeten bestraffen door hogere bekeuringen uit te schrijven, dan doet hun mening over de hoogte van de boetes er absoluut niet toe. Vind je het allemaal wat te duur? Jammer dan, stel je verkiesbaar, dan kun je er iets aandoen. Wil je dat niet, wil je agent blijven, dan dien je te doen wat je verteld wordt. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten