Politieke Barometer: SP nu net zo groot als de PvdA

Geen categoriejan 13 2012, 8:59
He Job Cohen, wanneer houd je het nou eindelijk voor gezien? Wordt het niet eens tijd om op te stappen?
Ik denk het wel.
Volgens de politieke barometer van bureau Synovate zou de Socialistische Partij (van Emile Roemer dus) nu namelijk net zo groot zijn als de PvdA... als er nu verkiezingen gehouden zouden worden tenminste.
Dat is voor de PvdA natuurlijk een abominabele stand van zaken. Ik begrijp dat het niet altijd mogelijk is om de verkiezingen te winnen, maar om nou onder te doen voor een stel moderne maoisten; dat gaat wel heel ver.

De SP behaalt 22 zetels in de politieke barometer van bureau Synovate. Dat zijn er 4 meer dan in de vorige peiling halverwege december. Daarmee evenaart de partij van fractieleider Emile Roemer in de peiling het zetelaantal van de PvdA. De SP heeft 15 zetels in de Tweede Kamer.

Ik blijf het mooi vinden dat Cohen zichzelf zo ontzettend voor schut zet... en zijn partij naar de verdoemenis helpt. Hoe gepolariseerder de politiek is, hoe beter. De PvdA kan af en toe nog net doen alsof ze gematigd en pragmatisch is. Dat geldt niet voor de SP. Roemer en zijn vrolijke rode vrienden zijn zo radicaal als maar kan.
Wat dat betreft zou het dus erg mooi zijn als de PvdA nog dieper wegzakt in het drijfzand van het electoraat. Om dat voor elkaar te krijgen is het natuurlijk van groot belang dat Cohen zo lang mogelijk blijft zitten. Deze man kon weleens de slechtste, minst effectieve leider ooit zijn van zijn partij. Deze man mag niet eens in de schaduw staan van een Wim Kom of een Joop den Uyl... of zelfs maar van een Wouter Bos. En ja, daar mogen we hem en zijn partijgenoten bijzonder dankbaar voor zijn; hoe minder macht de PvdA heeft, hoe beter. Hoe kleiner de sociaaldemocraten, hoe kleiner de kans dat ze mee mogen doen aan een coalitie.
Dat lijkt me wel een rechts feestje waard, vindt u niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten