Mogelijke Poolse partner FN-PVV gekker dan gek

Geen categoriejun 14 2014, 10:14
Leider claimt dat Hitler niet van Holocaust wist.
Het NRC Handelsblad bericht dat Wilders de pogingen van het Poolse KNP blokkeert om zich aan te sluiten bij de nieuw te vormen anti-Europese fractie. Ook denkt te krant te weten waarom dat zo is: volgens Tom-Jan Meeus heeft het mogelijk iets te maken met 'vrouwonvriendelijke' opmerkingen van KNP-leider Korwin-Krikke. Hoewel Wilders daar ongetwijfeld niet erg blij mee is, gaat het daar niet om. Wilders houdt de KNP op een afstand omdat Korwin-Krikke een knettergekke Hitler-apologeet is.
De PVV is naarstig op zoek naar een zevende partij voor diens nieuwe anti-EU fractie in het Europees Parlement. Zo ongeveer iedere niet-politiek correcte club wordt benaderd voor een mogelijk lidmaatschap; alleen de Gouden Dageraad heeft nog geen aanbieding binnen.
Eén van de partijen met wie wordt gesproken is de KNP - het Nieuwe Rechts uit Polen. Deze groep wordt geleid door Janusz Korwin-Mikke; een 'excentrieke' man die na de val van het communisme aan alle verkiezingen heeft meegedaan.
Korwin-Krikkes partij heeft vier zetels binnen gesleept bij de Europese verkiezingen. Hoewel een FN-PVV fractie al genoeg zetels heeft is het vooral handig dat de KNP uit Polen komt, waardoor er mogelijk voldaan wordt aan de eis dat iedere fractie gevormd moet worden door partijen uit tenminste zeven landen.
Jammer genoeg is er wel een probleempje met de KNP, en dan vooral met Korwin-Krikke. De man is niet alleen 'excentriek,' maar zelfs knettergek. Zo zei hij enige tijd geleden namelijk dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat Hitler op de hoogte was van de holocaust laat staan dat hij er opdracht toe had gegeven. Wij citeren de goede man zelf maar even

"Toon me één citaat van Hitler waaruit blijkt dat hij op de hoogte was van de uitroeiing van de joden! Je zult het niet vinden."

Wilders' beoogde Europese bondgenoot is dus een holocaust-ontkenner pur sang. Nu weten we dat Wilders ondanks Jean Marie Le Pens antisemitische uitspraken toch wil samenwerken met het Front National, maar wat die club betreft heeft hij een excuus: papa Le Pen is niet langer de leider van het FN.
Jammer genoeg kan hij niet hetzelfde zeggen over Korwin-Krikke. Dat en alleen dat is de reden waarom het KNP zich nog niet heeft mogen aansluiten bij FN-PVV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten