Premier pe ... euhm .... nis

Geen categoriemei 16 2012, 20:09
Die malle Arabieren toch.
Net als DDS konden ze maar niets nieuwswaardigs vinden in de aanstelling van de weinig zeggende Jean-Marc Ayrault als premier van Frankrijk, dus verzonnen ze er maar een heuze taalcrisis omheen. Van het kaliber poep-pies-humor, welteverstaan. Ayrault, uitgesproken met een Arabische tongval, schijnt zoiets te betekenen als piemel. Oeps! En dus werd het Arabisch journaille in een taalkundige nachtmerrie van jewelste gestort, toen het Elysee het nieuws verkondigde. Wat nu?
De oplossing kwam uren later van het daadkrachtige ministerie van Buitenlandse Zaken, dat in de naweeen van Sarko's verlies nog heel even efficient werk levert voor het zich vol overgave in de linkse nachtmerrie stort. 'U mag het uitspreken zoals wij het schrijven', was de oplossing. Zal wel iets als Aairaaoelt zijn, ofzo. Hoera! Nou mooi, is dat ook weer opgelost. Die Arabieren zouden toch eens aanstoot nemen aan iets simpels als een naam....
Het is nu alleen nog wachten op een Engelstalige journaille-crisis, als de Eerste Kamer-lijstrekker van de SP het buitenlandse nieuws haalt: Tiny Kox. (Zo ziet u maar, ik kan ook poep-plas-humor doen!)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten