Prille herstel GroenLinks in de knop gebroken

Geen categoriejun 29 2014, 14:00
GroenLinks moet incasseren deze week. De club van milieuridders verliest in één klap in de peiling van De Hond een kwart van alle kiezers.
In de peilingen van deze week doet GroenLinks het niet al te best: er gaan maar liefst 2 zetels weg bij de partij die er - virtueel althans - slechts 8 had. Dat betekent dat door de hele Linda Voortman-affaire maar liefst een kwart van het bakfiets- en vleestax-electoraat is overgestapt naar elders (in dit geval D66 en de Dierenpartij).
Voor GroenLinks zal het verlies al net zo zuur zijn als hun gemiddelde aanval op rechts, want in linkse media werd Bram van Ojik al voorzichtig gepositioneerd als een feniks, een messias. Iemand die het stokje van de vorige - en afgedane - linkse profeet Diederik Samsom kon overnemen. Twee weken geleden nog een uiterst lovend stuk in Vrij Nederland waarin er zogenaamd werd afgerekend met alle criticasters van de saaie, stoffige en muffe fractieleider van een Bram van Ojik. De man die GroenLinks weer deed herstellen!
Gelukkig voor ons heeft DDS nooit meegedaan met die absurde carnavalsspelen voor Bram van Ojik: wij doorzagen de man al voor wat hij was vanaf het moment dat hij het partijleiderstokje overnam van Jolande Sap (1, 2). De enige reden dat GroenLinks überhaupt op winst stond, was omdat de PvdA het nóg slechter doet. De virtuele winst van de milieufanaten was puur en alleen van boze progressieve proteststemmers, die ook prima hun biologische ei bij de PvdD van Thieme kwijt kunnen. Het heeft niks te maken met dat GroenLinks aan het 'winnen' zou zijn.
En vandaag de bevestiging van ons gelijk: het herstel van GroenLinks was uiterst broos, en door het minste of geringste zakt de partij weer in elkaar. Nu dus weer het lekken van Linda Voortman, en het inadequate antwoord van de zwakke leider Van Ojik op deze zaak. Tja, het gebrek aan integriteit blijkt een probleem te zijn dat de reeds veelgeplaagde en weinig integere partij van onder andere Sam Pormes, Tara Singh Varma en Wijnand Duyvendak maar niet van zich af weet te schudden. Ook in 2014 niet.
Dus gaan er ook vandaag weer twee zetels af. Eens kijken hoeveel meer stoeltjes Van Ojik en zijn fractieleden nog kunnen wegblunderen de aankomende periode.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten