Problemen ING 'gevolg cyberaanval'

Geen categorieapr 06 2013, 9:00
Joh.
Nu hadden de meeste mensen dat ongetwijfeld wel door, maar toch is het wat apart dat de banken het publiek in principe gewoon onjuist hebben geïnformeerd. De bankproblemen werden wel degelijk veroorzaakt door een cyberaanval:

Een grote internetaanval was vrijdag de oorzaak van de problemen bij ING Bank en betalingssysteem iDeal. De sites werden bestookt met dataverkeer, zodat ze nauwelijks bereikbaar werden. De banken zijn niet gehackt en de veiligheid is niet in gevaar geweest. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken laten weten.

Aangezien ze gisteren nog zeiden dat het géén aanval was neem ik die opmerkingen over dat de veiligheid niet in gevaar is geweest maar met een flinke korrel zout. Ik citeer uit een artikel van de Volkskrant:

De problemen bij ING begonnen omstreeks 13.15 uur. Volgens de woordvoerder had de storing geen verband met de problemen die ING eerder deze week ondervond met internetbankieren. Er is volgens hem geen sprake van een aanval van hackers of een doelbewuste poging het systeem van de bank plat te leggen. 'Het is een technisch probleem.'

Juist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten