Proces tegen Carlos de Jakhals begint

Geen categorienov 07 2011, 14:35
Hoeveel jaren zal een van de beruchtste terroristen uit de geschiedenis achter slot en grendel worden gezet?
De Venezolaanse terrorist Ilich Ramirez Sanchez, bijgenaamd "Carlos" of "de jakhals", staat vanaf maandag in Parijs terecht voor een reeks bomaanslagen die bijna dertig jaar geleden elf mensen in Frankrijk het leven kostte. De 62-jarige Sanchez ontkent de beschuldigingen.
Dat bericht Het Belang Van Limburg.

De eerste aanslag vond in maart 1982 plaats op een trein van Parijs naar Toulouse. De bomexplosie werd vijf mensen fataal. Een maand later kwam een persoon om het leven toen een bomauto ontplofte in Parijs. De twee andere aanslagen dateren van december 1983. Bij de eerste stierven twee mensen bij een bomexplosie in het belangrijkste treinstation van Marseille. Nog dezelfde dag vonden twee mensen de dood bij de aanslag op een hogesnelheidstrein tussen Marseille en Parijs.

Interessant, natuurlijk. Aan de andere kant...
Hij is al veroordeeld tot levenslang. Feitelijk kan het dus niet erger worden voor hem; hij zal nooit meer vrijkomen (en dat is maar goed ook).
Het enige jammerlijke aan dit verhaal is dat Frankrijk niet langer de doodstraf toepast. Als we die wel hadden kon deze man meteen naar de andere wereld worden geholpen, wat werkelijk een zegen zou zijn voor de rest van de mensheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten