PvdA Den Haag stort zichzelf in crisis om Spuiforum

Geen categoriemrt 09 2014, 14:00
Ter elfder ure komt er nog een enorme revolte op gang bij de Haagse afdeling van het PvdA. Onderwerp van onenigheid: het Cultuurpaleis.
Terwijl Bart Schut zich nog afvraagt of hij zijn stem aan de PvdA Den Haag moet geven vanwege het door hem bejubelde Cultuurpaleis, is de rest van de achterban een stuk éénduidiger: weg met dat peperdure, nutteloze onding. Dit miljardenverslindende prestigeproject is misschien aardig om de megalomane behoeftes van de stadsbestuurders te verzadigen, maar zal er bepaald niet in slagen om de portemonnee van de doodgewone inwoner van Den Haag te sparen.
Inderdaad: heibel in de tent. Het is nog maar anderhalve week tot de gemeenteraadsverkiezingen, maar eindelijk is er dan ook binnen het pro-kamp tumult uitgebroken: boze PvdA-leden zijn actief aan het flyeren om te voorkomen dat hun eigen partij straks dit nonsensproject doordrukt:

Een groep PvdA-leden verspreidt stickers in Den Haag met het advies om te stemmen op een andere politieke partij. De muitende achterban protesteert uit woede over de komst van het omstreden cultuurpaleis van 181 miljoen euro.

Op de actiesticker worden inwoners van Den Haag met de leus ’u bepaalt of u betaalt’ gewezen op politieke partijen die wel tegen het prestigeproject zijn. De boze PvdA-leden zijn teleurgesteld in hun eigen partij omdat ze het niet kunnen verkroppen dat er zoveel belastinggeld naar een project gaat terwijl de armoede in de hofstad alleen maar verder stijgt.

Kortom, de PvdA in Den Haag staat onder enorme druk. Niet alleen dreigt een verkiezingsnederlaag doordat de PvdA anno 2014 van drie kanten onder druk staat (van de PVV, van de SP en van D66), maar ook zijn de PvdA-leden het eigen beleid van de partij spuugzat en zijn actief aan het flyeren voor de concurrentie. Dit is niet alleen gezichtsverlies, maar gewoon een keiharde flater.
Maar zoals het de PvdA betaamt is er nog altijd tijd voor een draai. Misschien kunnen ze nog op tijd hun mening bijstellen en ineens verkondigen dat er bij nader inzien tóch maar geen waanzinnig bouwproject uit de grond gestampt moet worden. Dat zou voor de partij wellicht een iets kleinere verkiezingsnederlaag betekenen. Voor ons, weldenkende anti-PvdA-burgers, is dat jammer, want minder leedvermaak.
Of toch niet: óf geen megalomaan Cultuurpaleis, óf een kleine PvdA. Wellicht betekent dat wel een win-win situatie voor alle inwoners van de Hofstad!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten